Sådan jager du mere ansvarligt

Rejser til Afrika

Sådan jager du mere ansvarligt

Som jæger har man typisk en vis respekt for dyrene man jager. Fordi det tager sin tid at jage et dyr, så får man ind i mellem også muligheden for at betragte dyret og dets smukke væsen. Men som jæger står man også med et stort ansvar. Det er nemlig vigtigt at man for eksempel ikke jager en art der truet, uanset om det er i Danmark eller i et land i Afrika. 

Enhver ansvarlig jæger ved hvad det kræver at være på jagt og de kender også til love og reglerne i dét land de jager i. Desværre er der for mange med adgang til en riffel og jagtudstyr der tager på jagt efter truede dyrearter. Det sker især i Afrika at udefrakommende turister med formålet om at jage et stort dyr, tager på jagt og dræber en truet race, som for eksempel næsehornet.

Ansvar for egen sikkerhed

Som jæger tænker man sandsynligvis først og fremmest på egen sikkerhed. Det er også rigtig vigtigt for eksempel at have en jagtradio, hvoraf nogle af de bedste på markedet kan findes via dette link: jaegernesmagasin.dk/artikler/jagtudstyr/jagtradio. En jagtradio er både praktisk at have med sig, men kan også vise sig at være uhyre nødvendig for sikkerheden. 

Ansvar for naturen

Din egen sikkerhed er på plads med det nødvendige udstyr, men det er også utrolig vigtigt at tage ansvar for ens jagtmetoder og undgå at jage dyr der falder i bestand. Det går ikke kun negativt udover dyrene – det påvirker også den generelle balance i naturen og dermed også menneskeracen.  

Der er for eksempel al for mange dyr i Afrika der bliver dræbt af både lokale og udenlandske jægere der typisk rejser hele vejen fra Europa eller Amerika for at ”overvinde” et stort dyr og have det som trofæ – det gør at mange racer er ved at uddø. Derfor er det vigtigt at flere jager mere ansvarligt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *