The big five – skal du på safari i Afrika?

Rejser til Afrika

The big five – skal du på safari i Afrika?

Drømmer du også om en safari tur til Afrika? Så er du ikke alene. Hvem kunne ikke godt tænke sig en tur på savannen, og oplevelsen af måske at få lov til at se nogle af de mest pragtfulde dyr i verden. At opleve løvernes konge i virkeligheden, og forhåbentlig få lov til at opleve en masse fantastisk natur og dyreliv. Kender du til konceptet – the big five? Hvis ikke så kan du læse med her.  

For mange er en tur til Afrika en stor drøm som sjældent bliver opfyldt. At rejse til Afrika er ofte en dyr affære, og for nogle kan det være svært at skulle sætte så mange penge af kun til et formål. For nogle er løsningen at tage et lån, som de stille og rolig kan betale af på når de kommer hjem. Læs mere her, hvis du er nysgerrig på det.  

Det kan man gøre på sider som fx https://www.lendo.dk/, men husk at overveje grundigt de konsekvenser og følger der er når man tager et lån inden du gør det. Et lån bør altid være velovervejet og grundigt undersøgt.  

5 smukke dyr 

Er du dog så heldig at du får muligheden for at tage til Afrika, bør du kende til the big five – på dansk oversat til, de store fem. Konceptet blev tilbage i tiden skabt som et begreb over de 5 dyr der var sværest at jage til fods. Nu i tiden jager man selvfølgelig meget mindre, og arbejder hele tiden på at få ulovlig jagt af de store dyr til at ophøre.  

Hvoraf konceptet er blevet til en tjekliste over hvilke dyr man har set levende frit i naturen. De fem dyr er løven, elefanten, næsehornet (mest specifikt, det sorte næsehorn som nu er meget truet), afrikansk bøffel og den afrikanske leopard.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *