Tag på Safaritur i Afrika

Rejser til Afrika

Tag på Safaritur i Afrika

safari

For mange bliver drømmen om Afrika kun i fantasien. Ikke kun fordi en tur til Afrika kan være en lidt pebret fornøjelse, men også fordi vi ikke giver os selv lov til at jagte vores vildeste drømme. Hvem vil ikke gerne prøve at stå under Afrika’s bagende sol og se løver og antiloper på de endeløse sletter? En safaritur i Afrika er en fantastisk oplevelse, som enhver burde opleve mindst en gang i sit liv. Mange bliver helt forelskede i Afrika og dets spændende natur og kultur. Her kan du læse om, hvad du kan forvente, og hvad du selv kan gøre, for at få det meste ud af din tur.

Tag på guidet tour

Selv om der selvfølgelig er fordele ved at køre selv, og det så absolut er værd at gøre, så burde du tage på en guidet safaritour mindst en enkelt gang. Når du ikke selv kører får du nemlig mere tid til at se naturen omkring dig, og du kan som oftests se langt bedre fra en åben safarivogn, hvor du sidder meget højere end i din egen bil. Desuden er der mange steder, hvor private ikke har lov til at køre selv. Det bedste er selvfølgelig, at du har en ekspert med på hele turen. Din safariguide kan lynhurtigt finde frem til der, hvor dyrene er, og fortælle dig alt mellem himmel og jord om dyrenes levevis. Du kommer til at føle dig som en sand ekspert på området, før du begiver dig ud på egen hånd. 

Få det meste ud af din tur

Før du tager afsted, skal du forberede dig på, at der kan gå lang tid før du kommer til at se de vilde dyr. Nogle guides er bedre end andre til at fylde ventetiden ud, men det er næsten sikkert at der kommer lange perioder, hvor der ikke er noget specielt at se. Når det så er sagt, så kan du roligt regne med, at i nok skal finde dyrene før eller senere. Vær klar med kameraet, så du får det hele med – du ved aldrig om du får en bedre chance. Vær også forberedt på, at turen kan være hård. Det kan både blive varmt og koldt, der kan komme voldsom blæst eller du kan komme til at sidde i bagende sol, omgivet af en million myg. Selve køreturen kan også gå hen og blive barsk, så vær klar til at holde på hat og briller!

Forbered dig hjemmefra

En forudsætning for en god tur er, at du kommer forberedt. Klæd dig praktisk på i tøj, som gerne må blive beskidt eller endda ødelagt. Tænk ikke for meget over farver, bare klæd dig neutralt. Lad camouflagetøjet blive hjemme, da det mange steder i Afrika er forbeholdt militæret og ikke civile. Husk solcreme, solbriller og en hat til at beskytte ansigtet fra den værste sol. Vigtigst af alt på safarituren er dog kameraet og kiggerten. En til hver, for alle vil garanteret se på samme tid! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *