En turistguide til de vigtigste seværdigheder i Cairo

Rejser til Afrika

En turistguide til de vigtigste seværdigheder i Cairo

Cairo, Egyptens hovedstad, er fyldt med utrolige historiske seværdigheder og kulturelle attraktioner, der bare venter på at blive udforsket. Fra de verdensberømte pyramider i Giza til det livlige Khan el-Khalili-marked er der noget for enhver smag i denne pulserende by. Er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Se denne guide til de bedste seværdigheder i Kairo, som du ikke vil gå glip af på dit næste besøg.

Pyramiderne i Giza

Ingen rejse til Cairo ville være komplet uden et besøg til de ikoniske pyramider i Giza, et af den antikke verdens syv vidundere. Disse gamle strukturer blev bygget for over 4.500 år siden som grave for faraoer og deres gemalinder, og i dag er de stadig nogle af de mest besøgte turistattraktioner i Egypten. Selv hvis du ikke er historieinteresseret, vil pyramiderne i deres enorme størrelse og omfang helt sikkert give dig en vis ærefrygt. Bonustip: For at få den bedste udsigt kan du tage til baren på tagterrassen på Mena House Hotel eller tage på en tur i varmluftballon ved solopgang.

Det egyptiske museum

Det egyptiske museum ligger kun en kort gåtur fra Tahrir-pladsen og rummer over 120.000 artefakter fra det gamle Egypten, hvilket gør det til en af de største samlinger af egyptiske artefakter i verden. højdepunkterne omfatter Tutankhamons dødsmaske, kongelige mumier og en omfattende samling af statuer, smykker, keramik og meget mere. Selv hvis du kun har tid til et hurtigt besøg, er dette museum værd at bruge din tid på.

Khan el-Khalili-markedet

Ingen tur til Cairo ville være komplet uden nogle souvenirindkøb på Khan el-Khalili-markedet, et af de største markeder i Mellemøsten. Denne basar går over 600 år tilbage i tiden, og i dag er den fyldt med boder, der sælger krydderier, håndlavede messing- og kobbervarer, tæpper og tekstiler, parfume og meget mere. Det forventes, at der bliver handlet (og opfordres endda til det!), så sørg for at opfriske dine evner til at forhandle, før du tager af sted. Er du sulten efter al den shopping? Kig forbi en af de mange caféer og restauranter på markedet for at få noget traditionelt egyptisk mad.

Cairo er en by med noget for enhver smag, fra gamle ruiner til livlige markeder. Sørg for at tilføje disse seværdigheder, som du ikke må gå glip af, til din rejseplan ved dit næste besøg. God rejse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *