Dansk-afrikansk gruppe har fokus på fællesskab

En ny projektgruppe har set dagens lys i Afrika InTouch. 6 engagerede medlemmer af AIT-gruppen i Århus har startet HAP. HAP, som er en forkortelse af: ”Herboende Afrikanere Projekt”, består af 6 kvinder, tre med afrikanske rødder og tre med danske. Gruppen har planer om at arrangere alt fra familiedage med hygge og spil til guidede ture rundt i Aarhus”

 

Nina Adira, som er dansk, men kenyansk gift, fortæller:
”Jeg har først og fremmest en personlig interesse i at skabe events for herboende afrikanere, da min mand er kenyaner. Men jeg synes også det er sjovt at arbejde sammen med personer fra forskellige afrikanske lande. Sidst, men ikke mindst, oplever jeg, en stor interesse blandt de herboende afrikanere jeg kender, for at blive en del af vores AIT-gruppe.”

 

Nina fortsætter:
”Lige nu er vi seks piger i gruppen: Atuweni, Judy, Camilla, Benedicte, Amalie og jeg. Det er vigtigt for os, at vi både er afrikanere og danskere, men også, at begge køn er repræsenteret, så mandlige engagerede er meget velkomne. Vi har snakket om at holde fire store events om året, men er selvfølgelig åbne for, at man mødes oftere i mindre grupper også. Vi har mange forskellige idéer til events. Det vigtigste er, at der er mulighed for at tale sammen og skabe relationer.”

 

Netværkskoordinator i Afrika InTouch Marguerita Spangsberg uddyber:
”I HAP ønsker vi at skabe events for afrikanske og danske medlemmer af Afrika InTouch. Målet er at skabe en platform, hvor man kan mødes på lige fod og åbne op for kommunikationen mellem de forskellige kulturer. Det er vigtigt for at nedbryde fordomme om hinanden og samtidig byde herboende afrikanere velkommen i vores danske foreninger.”

 

Marguerita fortæller afslutningsvist: ”Indtil videre er det kun i AIT-gruppen i Århus, vi har en HAP gruppe, men vi håber på sigt, at andre AIT grupper vil kopiere konceptet I deres områder.”

 

Klik her og læs mere om det første HAP-event 23/9 i Århus

 

Ønsker du nærmere information eller inspiration til at samle medlemmer af din AIT-gruppe – både danske og afrikanske – til tværkulturelt fællesskab, så kontakt Netværkskoordinator Marguerita Spangsberg på: network@afrikaintouch.dk eller tlf. 61681864.