5 ting du skal prøve at spise, hvis du tager til Afrika

Der er mange, der drømmer om at tage på den helt ultimative rejse. Og med det sagt betyder det, at man skal langt væk hjemmefra og besøge en kultur, der ligger så langt væk fra den, som vi selv kender til. Det skal være sådan, at man blive rudfordret i den måde, som vi lever vores liv på, og dermed sagt vil vi komme hjem med nogle oplevelser, der har gjort os meget rigere og meget mere vidende, fordi vi i en periode har været udsat for nogle helt andre livsvilkår, end dem som vi er så vante til. Og derfor er der rigtig mange, der vælger at tage på ferie til Afrika. For at du er bare lidt forberedt på de ting, som der kan møde dig i Afrika, får du her 5 ting, som du bør prøve at spise på din rejse:

Biryani

Biryani er en gryderet, der angiveligt er kommet til Afrika via de indiske muslimer, som emigrerede til Sydafrika for mange år tilbage. I dag er Biryani en helt central ret mange steder i stammernes køkken, og derfor er de helt sikkert en, du vil støde på, hvis du rejser til enten Tanzania eller Kenya. Her er det blandt andet et traditionelt måltid, som der serveres ved bryllupper.

Couscous

Couscous er der i forvejen mange, der kender til, idet den også laves i en dansk udgave herhjemme. Dette er dog en nordafrikansk ret, der sammen laves i fællesskab af flere afrikanske kvinder. Couscous blev traditionelt brugt på samme måde, som det gør sig gældende med ris og kartofler, hvortil der serveres kød eller en form for kødsovs henover. Couscous er en af de afrikanske retter, der virkelig har vundet indpas i det danske køkken, men bestemt også i andre europæiske lande.

Fufu

Fufu er en grundingrediens i mange afrikanske retter. Fufu laves oprindeligt på mel, der kaldes for fufumel, og det er angiveligt ikke noget, som der er til at skaffe herhjemme i Danmark. Dog kan det sammenlignes lidt med den smag, som kartofler giver.

Injera

Injera er noget, som der i særdeleshed er at finde i de etiopiske køkkener. Det er en form for fladbrød eller madpandekage. Det er noget, som der laves på den melform, der kaldes for teffmel, og det er især interessant for de folk, der er allergiske over for gluten. Med Injera er der nemlig tale om, at retten er kommet til via en langsommelig proces, da den hæver i helt op til to dage eller tre dage.

Kofta

Kofta er at finde flere steder i verden, og du har nok allerede gættet, hvad det er, der er tale om her. Kofta er særlig populær i de nordafrikanske lande såsom Marokko og Tunesien, og så er det i bund og grund blot kødboller, der mest af alt ligner en kombination af en frikadelle og boller i karry. Dog er det muligt at lave Kofta af flere forskellige slags kød eller sågar fisk som for eksempel rejer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *